Rosacea – find den rigtige hudpleje

Rosacea, rødme, irriteret, varm hud i ansigtet er et udbredt problem hos folk med sensitiv hud. Der kan være mange forskellige årsager, så det er vigtigt at være opmærksom på hvad der kunne skyldes irritationen.

Desuden er det rigtig vigtigt at kigge på hvordan du behandler din hud i hverdagen. Hvilke produkter bruger du? Hvad bliver din ansigtshud udsat for?

Hvad kendetegner inflammation i huden?

Først skal vi kigge lidt på hvad der kendetegner rødme i ansigtet. Som det ligger i ordet, er det naturligvis en tilstedeværelse af rød og inflammeret hud. Det forekommer ofte på kinderne og er kendetegnet ved større plamager af irritation.

Oftest vil der være en forstørrelse af blodkar, så man tydeligt kan se dem gennem huden. Nogle vil opleve at plamagerne klør og føles stram. Det er vigtigt at du ikke klør i huden, da det kan forårsage små brud som vil være en åbning for at bakterier kan hygge sig i din i forvejen irriteret hud.

SE KRAYNA PRODUKTER HER

Rosacea eller “bare” rød irriteret hud?

For at vide om din hud går gennem en irriteret periode, eller om du rent faktisk døjer med rosacea, så lad os tage et kig på hvad rosacea egentlig er. Rosacea er en kronisk hudsygdom, som kendetegnes ved at man får anfald af stærk rødme i huden, samt røde knopper og synlige forstørrede blodkar.

Symptomer på rosacea

Produkter til rosaceaDet er kan være svært at vurdere om man har rosacea fordi sygdommens forskellige stadier og har forskellige symptomer. Dog er der nogle symptomer som går igen. Nedenfor kan se læse mere om de 4 forskellige stadier der er defineret indenfor hudsygdommen.

Dermed kan du prøve at vurdere hvorvidt du befinder dig midt i et af dem. Dog skal det siges at hvis du har mistanke, så er det en god idé at tage kontakt til din læge.

Forstadiet – præ rosacea

Hvis du befinder dig i dette stadie, kan det være rigtig svært at vide om du har rosacea i ansigtet eller om du lider af general irriteret hud. Det skyldes at man i dette stadie får periodiske udbrud med rødme og varme i ansigtet.

Udbruddene kan forårsages af flere forskellige ting, som f.eks. Eksterne faktorer som at huden bliver udsat for varme eller kulde. Det kan også være ting som stress i dit liv eller hvis du har spist stærk og krydret mad.

Første stadie

På et tidspunkt vil forstadiet udvikle sig til aktiv rosacea. Det vil du kunne genkende ved at du nu oplever vedvarende røde og varme kinder. For nogle breder det sig også til hagen og man vil kunne se meget synlige blodkar gennem huden.

Andet stadie

På andet stadie vil udbruddet have udviklet sig yderligere. Her vil man opleve vedvarende rødme, udvidede blodkar samt røde og gule knopper som er betændte.

Tredje stadie

På tredje og sidste stadie vil mange af de samme symptomer være gældende som på andet stadie. Dog vil de opleves kraftigere, hvilket betyder hævelser i ansigtet og eventuelle knudelignende knopper.

 • Tilbud EAN5907670800006 1.jpg

  Krayna AY1 Cornflower Cream

  167,50 DKK 335,00 DKK
  Tilføj til kurv
 • Tilbud krayna face oil product

  Face Oil Rasberry & Rosemary

  192,50 DKK 385,00 DKK
  Tilføj til kurv
 • Tilbud EAN5907670800020 1.jpg

  Krayna AY3 Chestnut Cream

  167,50 DKK 335,00 DKK
  Tilføj til kurv

Find den rigtige hudpleje for digHånd med Krayna Chestnut Cream

Hvis du mistænker at have rosacea i ansigtet skal du tale med din læge, så i sammen kan kigge på behandlingsmuligheder for dig. Når det så er sagt, så ved vi der er mange som søger nogle milde og naturlige behandlingsformer mod rød hud, som er nemme at vedligeholde i hverdagen.

Hudplejemærket Krayna har udviklet en ansigtscreme mod rødme, som både kan bruges til general rød, varm og/eller irritereret hud – men også af dig som har rosacea. Cremen AY3 Chestnut Cream er lavet på nødde-ekstrakter – derefter navnet.

Desuden er den 100% vegansk og baseret på naturlige ingredienser. Det gør også at den er skånsom mod din hud, og ikke sørger for yderligere at irritere og dermed tilføje til inflammationen.

Cremen ligger et forseglende lag ovenpå huden, der danner beskyttelse for blodkar og små brud, læsioner der kan opstå på huden når den er så tør og irriteret. Læs mere om ansigtscremen her.

Hvad forværrer rosacea?

Som nævnt er hudsygdommen rosacea er kronisk tilstand, og den kan derfor ikke helbredes. Desuden er det også en arvelig sygdom, og derfor kan det være helt andre ting, som har indflydelse på hvorvidt du får det eller ej.

Udover at bruge de rigtige hudprodukter er der også ting som du selv kan gøre for at udbruddene bliver mindre alvorlige. Det er helt specifikke som det anbefales at du undgår.

 • Psykisk stress
 • Sol
 • Alkohol
 • Varme
 • Krydret mad
 • Medicin der udvider dine blodkar

Selvom man nok ikke helt kan undgå alle ovennævnte punkter hele tiden, kan man være opmærksom på at det er faktorer som spiller en stor rolle. Dermed kan man selv medvirke til at forringe forholdene for rosaceas omstændigheder.

Behandling af rosacea

Der findes forskellige former for behandling af rosacea. Der findes både cremer og tabletter som du kan få recept på fra din læge. Dog er det en stigende tendens at flere ser mod naturlige måder at behandle deres tilstande på.

Hvis du er en af dem kan det dermed anbefales at du, som nævnt holder dig fra ovenstående faktorer, og finder dig nogle naturlige hudprodukter af høj kvalitet så du ved din hud er de bedste hænder.