CRESCINA® - Bekæmp hårtab og/eller hårudtynding

Hårtabs lidelser, såvel kraftig hårtab som begynde hårudtynding, skyldes ubalance i hårvækst-cyklussen.  Årsagerne er mange og strækker sig lige fra hårtab i forbindelse med stress til hormon eller aldersrelateret hårudtynding.  Mange mænd vil allerede i 20 års alderen opleve begyndende hårudtynding.

Med CRESCINA® kan du bekæmpe mandlig hårtab ved at påvirke dine stamcellerne til at genoprette ubalance i hårvækstcyklussen.  Væksten i de levende hårrødder aktiveres og håret fastholdes i hårsækken. Den naturlige hårvækst boostes og samtidig bliver det enkelte hårstrå tykkere og stærkere.

Læs mere om resultater med CRESCINA i rapport publiseret af US National Medicine Institutes of Health ; 

Genoprettelse af hårvækst cyklussen er blot en af funktionerne bag CRESCINA

CRESCINA aktiverer stamcellerne og dannelsen af keratin i hårrødderne således at hårvækstcyklussen genoprettes.  Væksten i de levende hårrødder aktiveres og håret fastholdes i hårsækken. Nye hår bliver samtidig tykkere og stærkere.  Det har vist sig, at CRESCINA stabiliserer hårvæksten betydeligt gennem hele behandlingen.  I test over 4 måneder ses gennemsnitlig +6.336 nye hår og 46,8% styrket hår (modstandskraft mod udtrækning).

Disse funktioner gør alle CRESCINA yderst effektiv.

Succesfaktorer for behandling med Crescina

Det vigtigt at få årsagen til dit hårtab og/eller hårudtynding afklaret så du kan sikre dig de bedst mulige betingelser for afhjælpning. Ligeledes er det fornuftigt at få bragt hårvækstcyklussen i balance , hvilket bl.a. kan gøres ved at booste hårvæksten i de udtyndede områder og stoppe den for tidlige løsrivelse af hårene vha. Eksempelvis CRESCINA.

1. kom hurtigt i gang med behandling – er hårsækkene helt udtørret/døde er det for sent
2. ordentlig varieret kost med de rigtige mineraler, proteiner og vitaminer
3. undgå stress
ved pludselig ekstremt hårtab, søg altid først læge

Guide

Produktguide – Vælg rigtigt første gang

Crescina HFSC er et produkt der i stort omfang er individuelt tilpasset, hvilket betyder at du ved rette produktvalg opnår de optimale vilkår for en succesfuld behandling.  Dette har dog samtidig den ulempe at det kan være svært at vælge rette variant og styrke.  Vi har med denne guide søgt at hjælpe dig til valg af den produkt variant der netop passer til dit behov.

Det første der er vigtigt at få klarlagt er om du lider af hårtab eller hårudtynding.  For mange er hårtab og hårudtynding 2 sider af samme sag.  Men der er faktisk stor forskel.

Virkning

Hvordan Crescina virker

CRESCINA RE-GROWTH
Hjælper den naturlige hårvælst i områder med udtynding, stimulerer metabolismen af hårrodsceller og fremmer syntesen af keratin, der fører til produktion af nye hår. Crescina RE-GROWTH aktiverer stamcellerne og keratinsyntesen i hårroden som fremmer hårets fysiologiske genvækst.

CRESCINA COMPLETE
Er en fuldstændig behandling, som med fordel kombinerer Crescina RE-GROWTH og Crescina Anti-Hairloss i én og samme pakke.

Crescina Anti-Hairloss er et supplement som forankrer hårsækken til hårfollikelen, stimulerer metabolismen af hårrodsceller og stopper unormal hårløsrivelse.

De aktive ingredienser i CRESCINA®, der er et over-the-counter produkt, har klinisk dokumenterede resultater som tilsvarer medicinske produkter. Se mere om testene bag her (link til test).

Stem-engine optimerer blodgennemstrømningen i hårsækken ved at øge follikelstørrelsen og diameteren af håret, som herved stimulerer og forlænger hårvæksten. Det har vist sig, at CRESCINA Regrowth stabiliserer hårvæksten betydeligt gennem hele behandlingen. I test over 4 måneder ses gennemsnitligt +6.336 nye hår. Ingredienserne i CRESCINA Anti-Hairloss, består af en cocktail af aktiver, som aktiverer væksten i de levende hårrødder og fastholder håret i hårsækken. Samtidigt bliver det enkelte hårstrå tykkere og stærkere. Disse funktioner gør alle CRESCINA yderst effektiv CRESCINA®, aktiverer stamcellerne og blodgennemstrømningen, som stimulerer hårsækkenet og genopbygningen af håret på tre måder:

  1. Det øger blodgennemstrømningen og genopliver håret fra roden.
  2. Stimulerer folliklerne til at bevæge sig fra hvilefasen til vækstfasen.
  3. Forøger varigheden af vækstfasen.

Anvendelse

Sådan anvender du Crescina

Følg disse trin en gang dagligt om aftenen før du går i seng.

Trin 1:
Ampullen åbnes ved hjælp af medfølgende “plastic-åbner”. Sørg for at knække ampullen ved den perifert linje. Påsæt medfølgende plastic applikator og sørg for at den sidder ordentligt fast.

Trin 2:
Serummet fordeles i de udtyndende områder i hårskillelinjer og masseres let ind i hårbunden – resten af ampullens indhold fordeles i den resterende hårbund. Håret skal være helt tørt.

Trin 3:
Når du er færdig, vask dine hænder.

Når du går i bad dagen efter kan der sidde lidt rester af aktiver tilbage på hovedbunden, så når du skyller dit hår første gang under bruseren, så kig op i loftet, så ikke aktiverne løber ned i ansigtet og derved igen giver rødme. Benyt en god og mild shampoo til at vaske dit hår i.

Se mere om anvendelse og varianter herunder

CRESCINA hårtabsbehandling med stamceller

Vælg den rette behandling

for at opnå den optimale virkning fra din behandling med CRESCINA er det vigtigt at du vælger den rette CRESCINA behandling. CREACINA findes i 2 varianter og 3 styrker. Se mere om valg af CRESCINA variant her.

 

Vigtigt info om din behandling med CRESCINA

Behandlingen anvendes en gang dagligt 5 dage i træk (mandag- fredag), hvorefter der afholdes 2 dages pause (lørdag- søndag), hvorefter behandlingen forstættes i 5 dage efterfulgt af 2 dages pause osv.

Behandling foretages om aftenen inden du går i seng.

Ved behandling med CRESCINA Complete anvendes de 2 forskellige farvede ampuller skiftevis.

Behandlingen varer minimum 2 måneder og maximum 4 måneder, hvorefter der holdes en pause på 2-4 måneder. Behandlingen kan gentages i nyt forløb på 2-4 måneder, indtil den ønskede effekt er opnået.

Ved arveligt skaldethed må det forventes at behandlingen skal forsættes så længe den ønskede effekt ønskes opretholdt. Effekten aftager normal 5 måneder efter ophør af behandlingen. Det anbefales derfor at forsætte.

Forskning og test

Crescina er testet på førende laboratorier både i Europa og USA. I samtlige test der er udført har resultaterne været med positivt udfald. Crescina holder i dag 9 internationale patenter.

I dag har Crescina Genvækst opnået succes hos tusindvis af brugere. Det kan interviews med 7.300 forbrugere vidne om, hvor 85% erklærer sig tilfredse med resultaterne af den opnåede genvækst.

Få mere information om de forteagne tests og interviews her:

Resultater

Hvilket resultat kan du forvente?

GENVÆKSTEN KAN TAGE OP TIL 16 UGER * FOR DET ER SYNLIGT

Når du forsøger at komme i form, ved du, at det vil tage flere uger og endda måneder at se resultaterne. Med hårets genvækst sker det samme. Genvæksten kan tage op til 16 uger * før den er synlig

UGE 0:
Når du beslutter dig for at gå i behandling med CRESCINA er det vigtigt at får valgt den rette behandling.  CRESCINA er i stort omfang individuelt tilpasset, hvilket gør behandlingen yderst effektiv.  Ulempen er, at det kan være svært at finde ud af hvilken variant og styrke man skal vælge

Du kan hente hjælp til valg af CRESCINA behandling hos matas og apotekerne eller følge vores guide her(link til guide).  Du kan også vælge at få foretaget en hårrodsundersøgelse (link guide), hvor du kan se tilstanden af dine hårrødder og samtidig få hjælp til valg af CRESCINA variant.

UGE 1:
Inden du begynder at bruge CRESCINA®, skal du læse brugsanvisningen omhyggeligt.  Du kan også finde vejledning om anvendelse her(link til anvendelse).
Anvend behandlingen dagligt inden du går i seng i 5 dage med 2 dages pause (ex. Behandling i ugedage og pause i weekender).

Ved behandling med CRESCINA sættes gang i blodomløbet, så aktiverne nemmere optages. Dette vil du måske bemærke ved at hovedbunden føles kold og/eller varm.  Løber CRESCINA ned af halsen eller på kinden vil det kunne resulterer i en lettere rødme.  Du skal dog ikke være nervøs; da dette blot indikere at at CRESCINA virker efter hensigten. Undgå at få behandlingen i øjnene.

UGE 2:
Du bemærker måske at varmen/kulden tiltager eller måske begynder det at klø let efter behandlingen – dette er et godt tegn, da det betyder at hårrødderne reagere på CRESCINA og hårrødderne er ved at genetablere sin balance for at vokse hår.  Det er ikke alle der vil opleve denne kløe da det er individuelt afhængig af hudtype og hårrødder.  Dette betyder dog ikke at behandlingen ikke virker.

I sjældne tilfælde vil nogen bemærke, at hår begynder at falder ud, men vær ikke nervøs: det betyder, blot at CRESCINA® virker. For at genvinde tykkere og stærkere hår, fravælger CRESCINA® ”syge” og svage hår. Så du må ikke opgive behandlingen: Denne fase bør ikke vare mere end 2 til 6 uger fra starten af behandlingen.

UGE 4:
I den fjerde uge er du ved at have opbrugt indholdet af din CRESCINA pakke. Glem ikke at købe en ny pakke så du undgår at springe behandlinger over.

Uge 4:
Hvis du er i behandling for hårtab med CRESCINA COMPLETE vil du opleve at dit hårtab nu er ved at stoppe eller allerede er stoppet.   Hvis dit hårtab er stoppet kan du skifte over til CRESCINA RE-growth, ellers fortsætter du en måned til med CRESCINA Complete. Hvor hurtigt hårtabet stopper er bla. afhængig årsagen til at hårtabet oprindelig startede.  Alder kan også spille en rolle da vi ofte ser at yngre kvinder responderer hurtigere på behandling med Crescina.

UGE 8:
Du vil allerede nu begynde at lægge mærke til genvæksten. Hvis ikke, bekymre dig ikke. Fortsæt med din rutine, og resultaterne vil vise sig. Hvis du ikke bemærker genvækst, skal du kigge efter andre positive signaler. For eksempel kan du finde mindre hår på din pude eller i bruserafløbet hvis du er i behandling med CRESCINA Complete.

UGE 8:
Hvis du er i behandling med CRESCINA COMPLETE og dit hårtab er stoppet skal du nu skifte til CRESCINA Re-growth såfremt du ønsker at fortsætte behandlingen for at opnå yderligere hårgenvækst.

UGE 12:
Du skal allerede nu kunne begynde at se genvæksten. Hvis ikke, forsæt med din rutine. Husk at resultaterne er individuelle og varierer fra person til person. Det er helt normalt at bruge op til 16 uger før du kan se resultatet.

UGE 16:
På dette tidspunkt har det vist sig, at CRESCINA® har stabiliseret hårtab og genvækst er aktiveret.  Du skal nu holde en pause på min. 2 – max 4 måneder før behandlingen eventuelt genoptages.

Hvis du ikke har bemærket resultater, selv efter 4 måneders behandling med CRESCINA®, skal du overveje om du eventuelt har valgt en for lav styrke.  Du kan søge hjælp fra vores hårrodsanalyse, som vil kunne vise tilstande af dine hårrødder.  Se mere om CRESCINA hårrodsanalyse her (link til hårundersøgelse).

Hvis du ikke har oplevet nogen forbedring (hverken genvækst eller reduceret hårtab), efter at du har brugt CRESCINA® i 16 uger, skal du stoppe med at bruge produktet.

UGE 24:
Hvis du lider af arveligt hårtab skal du nu genoptage din CRESCINA behandling.  Genoptages behandlingen ikke vil dit hår/hårrødderne, efter ca. 5 – 6 måneder, vende tilbage til det oprindelige stadie, du var i, inden du begyndte at bruge CRESCINA®.  Det er derfor vigtigt, at behandlingen genoptages for at bibeholde effekten.  Du bør overveje om du eventuelt skal gå ned i styrke når du genoptager behandlingen

Når du starter din behandling med CRESCINA®, kan der ske følgende:

  • I de første uger er det muligt, at hårtabet midlertidigt øges, grundet en acceleration af hårvækst cyklussen.
  • Eventuelt vil du miste gammelt hår hor at gøre plads til nyt og sundt hår. Over tid vil du sætte pris på den ny genvæks, hvor håret vil være tykkere og stærkere.
  • Det første hår er vokser er blødt, fløjlsagtigt og næppe synligt.
  • Med den fortsatte brug af CRESCINA® vil du se at det nye hår som vokser ud vil have samme farve og tykkelse som resten af dit hår. I områder med tynd og fint hår vil du endda opleve at det bliver tykkere, stærkere og måske mørkere.
  • Det vigtigste er, at du er vedholdende og overholder din behandlings rutine, reelle succeser opnås ikke natten over!
  • Hvis du ikke får resultaterne efter 16 ugers behandling med CRESCINA®, skal du stoppe behandlingen.

* Resultaterne kan variere over tid.

Læs mere om Henriks oplevelser med CRESCINA her

Årsager til hårtab

Hver dag taber vi mellem 40 til 100 hår om dagen, og det er helt normalt

Men hvis du pludselig observerer et større hårtab eller hårudtyndede områder er det tid til at gøre noget. Som med de fleste medicinske tilstande, er nøglen til succes at søge behandling så tidligt som muligt.

Lider du af hårtab? Lider du af hårudtynding?
Når din krop går igennem noget traumatisk, fejlernæring, en alvorlig infektion, større operationer, eller ekstrem stress, vil mange af de ca. 90% af hårene i vækst- eller hvilefase skifte over til frastødelses fasen. Omkring 6 -18 uger efter den ”stressende begivenhed” vil du opleve begyndende hårtab. Når det er værst vil du miste håndfulde af hår. For de fleste, der lider med stress relateret hårtab vil hårtabet sandsynligvis fortsætte, så længe kroppen er påvirket af stress,  For nogle mænd kan, hårtabet varer ved i måneder eller endda år, uden at de forstår den udløsende stressfaktorer. Har du bemærket, at håret på kronen er mindre tykt og dine tindinger mere udtalte vil du i 95% af tilfældene finde årsagen i arvelig skaldethed.  Hårsækkene krymper gradvist og de bliver ubrugelige til hårproduktion.  Arveligt hårtab opstår via genetisk arv, harmoner og alder.
.
.
.
.
.
.
Hårtab og hårudtynding opstår ved ubalance i hårvækst-cyklussen Årsager til ubalance i hårvækstcyklussen
Når der sker en omfordeling af håret mellem hårets 3 vækstfaser opstår der ubalance i hårvækst-cyklussen. Når hår der normalt ville overgå fra hvilefase til vækstfase forbliver i hvilefasen, vil du se dit hår bliver tyndere og tyndere, og hovedbunden mere synlig. Reduceres hårets periode i vækstfasen vil du opleve et kraftigt hårtab. Ubalancer i hårvækst cyklussen opstår typisk med forskellige grader af hårtab og hårudtynding til følge.  Åsagerne er mange og strækker sig lige fra hormoner til stramme frisyrer, sygdom, stress, visse medicinske behandlinger og  arvelige/generiske forhold.
.

Mandlige versioner af hårtab og hårudtynding

Androgen Alopecia – hårtab mand
Androgen Alopecia, er den oftest forekomne form for skaldethed for mænd og er forårsaget af en række faktorer forbundet til hormonet DHT hvor miniaturisering af hårsækkene forårsager forskellige grader af mandlig mønster skaldethed. Arvelighed spiller en vigtig faktor i sygdommen, ligesom hos kvinder.

Telogen effluvium (TE) – hårtab mand
Hvis din krop bliver udsat for noget traumatisk såsom fejlernæring, infektion, større operationer, eller andre former for ekstrem stress, vil mange af de ca. 90 procent af hårene, som befinder sig i den anage (voksende) fase eller catagen (hvile) fase skifte over til en frastødnings (telogen) fase. Omkring 6 uger til tre måneder efter den stressende begivenhed er normalt, det tidspunkt hvor det fænomen som kaldes Telogen Effluvium begynder. Det er muligt at miste håndfulde af hår på det tidspunktet hvor, TE- fasen, er på sit højeste. For de fleste, der lider med stress relateret hårtab (TE) vil hårtabet sandsynligs fortsætte, så længe kroppen er påvirket af stress. For nogle mænd kan, Telogen Effluvium være er en kronisk lidelse og vare ved i måneder eller endda år, uden at nogen sand forståelse af eventuelle udløsende faktorer eller stressfaktorer.

Anagen Effluviu
m –  hårtab mand
Anagen effluvium opstår når hårsækken påvirkes indefra og hårsækkens  minoiske eller metabolisk aktivitet forringeres.  Hårtab af denne type er ofte forbundet med kemoterapi. Da kemoterapi henvender sig til kroppens hurtigt delende kræftceller vil kroppens andre hurtigt delende celler, såsom hårsækkene i den voksende (anagen) fase, også blive hårdt ramt. Umiddelbart efter kemoterapi påbegyndes vil ca. 90 procent eller mere af hårene falde ud, mens hårene stadig er i den anagene fase.

 

Fakta om hårtab

FAKTA –  IKKE FIKTION

Når dit hår falder ud, skal du kende fakta. Du skal forstå, hvorfor det sker, og hvad du virkelig kan gøre. Jo før du kender fakta, jo hurtigere kan du begynde at løse problemet.

Hvorfor falder håret ud?

FAKTA: Hos kvinder opstår der sjældent samme udpræget hårtab og hårudtynding som ses hos mænd.  Her vil hårudtyndingen være mere sporadisk – men slut resultatet det samme.  Ca. en tredjedel af alle kvinder lider af hårtab på et tidspunkt i deres liv; blandt kvinder i overgangsalderen, lider så mange som to tredjedele af hårudtynding eller skaldede pletter.

FAKTA: Arvelig hårtab (Androgen Alopecia), også kendt som mandligt- eller kvindeligt mønster hårtab er den mest almindelige årsag til hårtab. Det er arvet fra moderen og/eller faderen.  Denne form for hårtab er egentlig mere en form for hårudtynding da der egentlig ikke forekommer et unormalt stort hårtab men blot en ubalance i hårets vækstcyklus således at håret ikke kommer ud af hvilefasen til vækstfasen.

Hos kvinder, forekommer hårudtynding som gradvis udtynding af håret over hele hovedbunden, men hovedsagelig på toppen af hovedet. Kvinder har tendens til at beholde deres front hårgrænse og generelt ikke udvikle deciderede skaldede pletter.

FAKTA: Stress kan forårsage midlertidig afbrydelse af hårproduktionen. Men stress i sig selv forårsager ikke kvindelig alopecia.

Stress relateret hårtab er den oftes forekommen årsag til hårtab for kvinder.  Hårtab af denne type forekommer i mange varianter og værst er de som du ofte ikke selv er opmærksom på.  For kvinder vil særlig fødsel og amning kunne aflede stress som forårsager hårtab.  Men også kirurgi, sygdom, kemoterapi og fejlernæring er forhold som kan være medvirkende til at du mister håndfulde af hår.  Visse autoimmune sygdomme, bla. alopecia areata, forårsager at de hvide blodlegemer angriber hårsækkene, og bevirker at håret falde ud i pletter.

Kan jeg gøre noget?

FAKTA: Det har været videnskabeligt bevist, at CRESCINA® stopper og endog vender hårtab og hårudtynding til hårgenvækst.

FAKTA: CRESCINA® påvirker hårvækstcyklussen via stamceller, en klinisk bevist komponent mod alopecia(arveligt hårtab).  CRESCINA sælges uden recept.

FAKTA: STEM-ENGINE virker ved at øge tilførslen af blod og næringsstoffer til hårfollikelstimulerende vækst.

FAKTA: Hvis du dagligt anvender CRESCINA, kan du se resultater allerede efter 8-16 uger afhængig af graden af dit hårtab/-udtynding*.

Og efter?

FAKTISK: Jo hurtigere du kommer under behandling med CRESCINA®, jo flere chancer har du får succes.  Er hårrødderne først døde vil ingen behandling kunne hjælpe.

FAKTA: Du kan købe CRESCINA® online hos matas,  apotekerne og her i vores webshop.

FAKTA: CRESCINA® skal anvendes dagligt- 5 dage efterfulgt af 2 dages pause. Se mere om anvendelse her.

*Resultaterne kan variere over tid

FAQ - ofte stillede spørgsmål

Hvilket tidspunkt er det bedste, når man skal bruge Crescina?

Om aftenen inden du går i seng, såvidt det er muligt, således at Crescina for optimal ro til at virke. Anvendes altid på tørt og rent hår og i fokusområderne. Masseres i for at hjælpe indtrængningen.

Hvor længe har jeg behov for at bruge Crescina?

En periode på minimum to måneder er nødvendig og maksimum på 4 måneders kontinuerlig behandling, anvendelse bør ske 2 – 3 gange i løbet af et år.

Hvor længe skal jeg vente mellem to komplette behandlinger?

Mindst to måneder.

Hvor længe kan jeg maximalt benytte Crescina?


Crescina kan anvendes kontinuert, men vi anbefaler at vente mindst 2 måneder mellem to 4 måneders behandlinger. Efter 2 måneder evalueres resultatet og det skal afgøres om yderligere behandling med Crescina er nødvendig, samt om det er rette variant (200-500-1300). Hvis nødvendigt, bør behandlingen forsættes i umiddelbart forlængelse af den foregående kur. Crescina bør anvendes 2 – 3 gange årligt.

Påvirker Crescina anden medicin, som jeg bruger?

Nej, Crescina er et kosmetisk produkt, derfor er der ingen kontraindikationer eller bivirkninger. På den anden side anbefales det at informere din læge om, at du anvender Crescina.

Kan jeg bruge gel/hårspray/voks etc. når jeg bruger Crescina?


Ja, men benyt Crescina først. Gel etc. kan skabe en barriere på hovedbunden, der modvirker effekten af Crescina.

Kan personer med psoriasis eller andre hovedbundslidelser bruge Crescina?

Vi anbefaler at teste med en prøveampul først, for at se om Crescina irriterer eller forværrer din lidelse.

Kan personer som har fået kemoterapi benytte Crescina?

Der kan ikke garanteres resultater i disse tilfælde, selvom Crescina er et kosmetisk produkt og ikke vil påvirke den medicin, patienten anvender.

Vil Crescina påvirke farven på mit hår?

Nej!

Er Crescina skadeligt?

Nej, men sørg såvidt muligt for at undgå at få det i øjne, mund og næse (kan svie og smager ikke særlig godt). Og opbevar det utilgængeligt for børn.

Kan man garantere virkningen af jeres produkt

Vi kan ikke garantere, at andre vil opnå tilsvarende resultater da årsagen til hårtab og hårudtynding er individuelt betinget.